Το Ξενοδοχείο

Ένα Κρυμμένο Διαμάντι

Σε ένα πανέμορφο κτήμα 32.000 τ.μ, στον ιστορικό και μοναδικό Κάμπο, στη Χίο, απλώνει όλη την μεγαλοπρέπεια του το πολυβραβευμένο ξενοδοχείο Argentikon Luxury Suites , ένα μεσαιωνικό αρχοντικό χαρακτηρισμένο από το Υπουργείο Πολιτισμού ως Ιστορικό Μνημείο και σημείο αναφοράς Πολιτισμικής Κληρονομιάς.

Οκτώ Σουίτες, σε πέντε ξεχωριστά πέτρινα κτίρια μέσα στο Κτήμα, καθεμιά με την δική της ταυτότητα, αντανακλούν το μεγαλείο μιας εποχής που πέρασε με αυθεντικά χειροποίητα και καλαίσθητα έπιπλα αντίκες, διακοσμητικά κομψοτεχνήματα , ζωγραφιστά ταβάνια, περίτεχνους πολυελαίους και πέτρινα τζάκια.

Ψηλοί μαντρότοιχοι περιτριγυρίζουν το Κτήμα, σκιεροί διάδρομοι οδηγούν σε απομονωμένες γωνίες, και οι βραβευμένοι κήποι προσφέρουν ησυχία και ομορφιά σε εκείνους που επιθυμούν να απολαύσουν την απόλυτη ηρεμία.

Βραβευμένο για τις υπηρεσίες Τουρισμού, Γαστρονομίας και Φιλοξενίας, το Argentikon Luxury Suites είναι ένα μεγαλοπρεπές Κτήμα για την πιο απαιτητική πελατεία!

Αρχιτεκτονική – Σχεδιασμός

Το δέκατο τέταρτο αιώνα, οι αριστοκράτες Γενοβέζοι και οι άρχοντες της Χίου επέλεξαν την συγκεκριμένη περιοχή για να κτίσουν τα αρχοντικά τους. Ψηλοί πέτρινοι τοίχοι με πέτρα από το γειτονικό χωριό των Θυμιανών, προστάτευαν τα κτήματά τους από τους ανέμους και το κρύο. Περίτεχνες στέρνες, διακοσμημένες με μαρμάρινα μοτίβα και κρήνες αποτελούν την κεντρική φιγούρα στους αυλόγυρους.

Οι Μοναδικοί Κήποι

Το 1954, ο κηπουρός του Κτήματος στάλθηκε στην Ventimiglia της Ιταλίας και στην Νίκαια στην Κυανή Ακτή της Γαλλίας προκειμένου να ειδικευτεί στην τέχνη της κηπουρικής. Αφού πέρασε αρκετό διάστημα στην Βίλα Hambury στην περιοχή της Ventimiglia, ειδικεύτηκε στην αρχιτεκτονική κήπων και συγκεκριμένα στους κήπους Λιγουριανού τύπου, η οποία είναι και η μορφή που διατηρούν οι κήποι στο Αργέντικον μέχρι και σήμερα.

Κύριο χαρακτηριστικό σε αυτούς τους κήπους είναι τα βοτσαλωτά και λιθόστρωτα μονοπάτια τα οποία είναι διαφορετικά για την οικογένεια των ευγενών και διαφορετικά για το υπηρετικό προσωπικό. Τα μονοπάτια τα οποία χρησιμοποιούσαν οι ευγενείς και οι φιλοξενούμενοι είναι φαρδιά και οι θάμνοι είναι κλαδεμένοι σχηματίζοντας γωνίες. Αντιθέτως, τα μονοπάτια του υπηρετικού προσωπικού είναι στενά και οι θάμνοι είναι κλαδεμένοι οριζόντια και είναι πάντα σε μία ευθεία γραμμή προκειμένου να περπατούν γρήγορα και να φτάνουν σύντομα στον προορισμό τους.

Περισσότερες φωτογραφίες

Facebook Twitter Google+ Pinterest

Ισορροπία Σώματος και Πνεύματος

Γυμναστήριο

fitness center

Ο φυσικά φωτιζόμενος χώρος του γυμναστηρίου προσφέρει τα τελευταίας τεχνολογίας μέσα για την άθληση του σώματος.

Φιλανδική Σάουνα

sauna

Ισορροπήστε σώμα και πνεύμα στην αυθεντική φιλανδική σάουνα ή στο ντουζ με υδρομασάζ.

Jacuzzi

jacuzzi

Επωφεληθείτε από την μοναδική επίδραση του νερού, αναζωογονώντας το πνεύμα στο θολωτό χώρο με θέα το περιβόλι.

Περιποίηση Spa

spa

Αναγέννηση του σώματος σε ένα ιδανικά χαλαρό περιβάλλον, υπό το φως των κεριών. Προσφέρεται και για μασάζ ζευγαριών.