Η Χίος

Το Νησί

Η Χίος είναι ένα εκπληκτικό νησί που βρίσκεται στο βορειοανατολικό Αιγαίο, πολύ κοντά στην Μικρασία και απέναντι από τη χερσόνησο της Ερυρθαίας. Η απόσταση από το λιμάνι του Πειραιά είναι περίπου 165 μίλια. Επίσης συνδέεται αεροπορικώς σε 30 λεπτά από το αεροδρόμιο Αθηνών και σε 45 λεπτά από το αεροδρόμιο της Θεσσαλονίκης. Το κλίμα στο νησί είναι εύκρατο και τα ζεστά καλοκαίρια περιβάλλονται από την θαλασσινή αύρα.

Το πιο φημισμένο προϊόν της Χίου είναι η μαστίχα η οποία εξάγεται από τα μαστιχόδεντρα, μία ποικιλία που ευδοκιμεί στο νότιο τμήμα του νησιού, και πουθενά αλλού στον κόσμο!

Η Χίος διαθέτει πολλές και όμορφες παραλίες, πάνω από 30 μοναστήρια και πολλά μεσαιωνικά χωριά που αξίζει να επισκεφθεί κανείς.

Η πρόσβαση στο νησί της Χίου είναι εύκολη τόσο ακτοπλοϊκώς όσο και αεροπορικώς. Καθημερινά έρχονται πλοία από το λιμάνι του Πειραιά σε 6.30 ή 8 ώρες ταξίδι. Οι εταιρείες που εξυπηρετούν τα δρομολόγια είναι η NEL lines, η Blue Star Ferries και η Hellenic Seaways. Αεροπορικώς η πτήση από το αεροδρόμιο της Αθήνας διαρκεί 30 λεπτά και πραγματοποιείται από την Aegean air, ενώ η πτήση από το αεροδρόμιο της Θεσσαλονίκης διαρκεί 45 λεπτά με Astra Airlines. Επίσης υπάρχει η Sky Express με δρομολόγια από Ρόδο, Σάμο και Μυτιλήνη καθώς και πτήσεις charter από ευρωπαϊκές χώρες καθ’όλη τη διάρκεια του καλοκαιριού.

Μη Χάσετε...

Υπάρχουν πολλά πράγματα να κάνετε και να δείτε στη Χίο.

Να περιδιαβείτε τα σοκάκια στα μεσαιωνικά μαστιχοχώρια, τα Μέστα, τους Ολύμπους και το Πυργί.

Να εξερευνήσετε το Σπήλαιο των Ολύμπων (δίπλα στο ομώνυμο χωριό).

Η Νέα Μονή είναι ίσως το σημαντικότερο αξιοθέατο του νησιού. Ο Ανάβατος, ένα εντελώς εγκαταλελειμμένο πετρόχτιστο χωριό χτισμένο στην κορυφή ενός βραχώδους λόφου, που για στρατηγικούς λόγους χτίστηκε από την ίδια πέτρα του λόφου και έτσι είναι δυσδιάκριτο από μακριά.

Chios Bike Ride – η ποδηλατάδα στον Κάμπο είναι μια φρέσκια πρόταση για την εξερεύνηση του μαγευτικού Κάμπου.

Παραλίες Της Χίου

Περίπου 100 παραλίες στο νησί της Χίου περιμένουν να τις ανακαλύψετε. Μια βόλτα στο νησί και σίγουρα θα βρείτε αυτή που σας ταιριάζει. Με βότσαλο ή με άμμο, Αγία Δύναμη, Ελίντα, Τραχίλι και Φανά είναι μερικές από αυτές

Οι πιο δημοφιλέις παραλίες του νησιού είναι ο Καρφάς, η Αγία Φωτιά, η Κώμη και τα Μαύρα Βόλια, όλες στα νότια του νησιού. Ο Καρφάς και η Κώμη είναι και οι πιο τουριστικές με ξενοδοχεία, πολλά ταβερνάκια, μαγαζιά με σουβενίρ και θαλάσσια σπορ. Η Αγία Φωτιά και τα Μαύρα Βόλια προσφέρονται για χαλάρωση και απόλαυση!

Περισσότερα

Facebook Twitter Google+ Pinterest